Maren i Holstebro får studenthue

Maren i Holstebro får studenthue

Denne sommer bliver ekstra festlig for studenterne i Holstebro.

Uanset farve på studenterhuen er byens skulptur No. 1 klar til at tage imod de dansende og glade studenter i juni måned.

Marens Venne-Laug i Holstebro inviterer med et nyt initiativ alle studenter fra de tre gymnasier til at fejre deres eksamen med huer ved byens Gamle Rådhus sammen med Maren, der i dagens anledning vil bære sin egen studenterhue.

– Ved denne lejlighed vil vi overrække KulturDiplomer til alle de unge, der afslutter deres eksamen i Holstebro Kommune, fortæller formand for Styrelsen i Marens Venne-Laugs, Bent Tilsted.

– Vi har rettet henvendelse til alle uddannelsessteder i Holstebro og er i positiv dialog med elevrepræsentanter, som arrangerer de årlige studenterture i midtbyen.

Det er et nyt tiltag i år, at studenterne tilbydes et KulturDiplom oveni studenterhuen, siger Bent Tilsted, der forventer, at det bliver en årlig event, som Marens Venne-Laug vil arrangere. Vi mener ikke, at en student – “En sød student fra Holstebro”, som Dorthe Kollo sang for mange år siden – kan forlade kulturbyen i det jyske uden at have viden og kende fakta til byens unikke kunstværk, ’Kvinde på Kærre’.

Marens Venne-Laug har fået Kgl. Hofleverandør C. L. Seifert i København til at sponsore og sy specialfremstillede studenterhuer til Alberto Giocomettis skulptur Kvinde på Kærre.

Med en hovedstørrelse på 35 cm i omkreds var det en udfordring, at fremstille en hue til Maren, men en udfordring som virksomhedens direktør Søren Thorup Eriksen tog meget positivt imod i sommervarmen. Prompte – under fejringen af Kronprinsens halvtreds års fødselsdag – blev ide til realitet med efterfølgende levering i Holstebro.

– Ganske få dage efter henvendelsen til den kongelige hofleverandør fik jeg opringning om hurtigt at tage cyklen til Maren og få taget hendes nøjagtige hovedstørrelse til studenterhuen, der får eget broderi og navn.

Det bliver dog ikke skulpturens officielle titel, men i stedet det folkekære øgenavn, ’Maren’, som kommer til at pryde studenterhuen.

– Selv hvis vi havde ønsket ’Kvinde på Kærre’, ville det ikke kunne lade sig gøre. Der var simpelthen ikke plads til skulpturens rigtige navn, fortæller formand for Styrelsen i Marens Venne-Laug.

 

Arkivet

Vore seneste fire profilbøger

2018

742 billeder  170 sider og med tre sprog – Kan købes.

2014

648 billeder med tre sprog – Kan købes.

2010

723 billeder med tre sprog – Kan købes. Få udgaver.

2007

770 billeder med tre sprog – Udsolgt som bogudgave